Get Adobe Flash player


De materialen die we kiezen bij SamSam zijn natuurlijke materialen en ontdekmateriaal. We hebben een natuurlijke inrichting met rustige kleuren en meubels van echte boomstammen. In de groepsruimtes zijn de hoeken zijn zo ingericht dat kinderen met diverse materialen kunnen spelen. Op de groepen is een groenhoek gecreëerd zodat de kinderen ook binnen kunnen genieten van verschillende natuurelementen.

Bij SamSam zitten de kinderen aan een lage tafel. Kinderen zijn op deze manier in staat hun zelfstandigheid te vergroten. Op alle groepen is een groot prikbord aanwezig waarop het thema uitgebreid te zien is. Ook zijn hier veel werkjes van de kinderen te zien. Het eindresultaat telt daarbij niet als doel, maar het proces,

Dreumespeuter/ babypand

In pand 6 bevinden zich de babygroep en de dreumespeutergroep.

Babygroep
De babygroep is ingericht voor kinderen tussen de 10 weken en 2 jaar en 2 maanden. Er is hierbij rekening gehouden met liggende, kruipende en lopende baby’s. Er is voldoende ruimte voor de liggende baby’s om veilig en vanaf een afstand te kunnen kijken naar de bewegende kinderen. Voor de kruipende en lopende baby’s is er klim- en klautermateriaal.  Voor de lopende kinderen een uitdagende keukenhoek. Er is een rustige zithoek om een fles te geven. Er zijn verschillende spiegels waar de kinderen naar zichzelf kunnen kijken en vertrouwd raken met zichzelf. Op de groep zijn er verschillende sensomotorische hoeken en materialen. Door (senso)motoriek leren kinderen hun eigen lichaam kennen, en via hun eigen lichaam de wereld om hen heen.

Snoezelruimte
Op de bovenverdieping bevindt zich de snoezelruimte. Onze snoezelruimte is ingericht voor de allerkleinste baby’s zodat ze in huiselijke sfeer hun eigen dagritme kunnen volgen en rustig aan het kinderdagverblijf en andere kinderen en volwassenen kunnen wennen. In de snoezelruimte zijn diverse aanwezige elementen aanwezig, zoals een licht/water unit, zachte matten, spiegels en een sterrenhemel.

Dreumespeutergroep
De dreumespeutergroep is voor kinderen tussen de 1,5 tot 3 jaar en is uitdagend ingericht en passend bij de leeftijdsfase van de kinderen; er is een klim- en klauterruimte gecreëerd, zodat de kinderen volop hun motorisch ontwikkeling kunnen oefenen, er is een keukenhoek, een bouwhoek, een groenhoek, een speelhuis voor fantasiespel, een creatieve hoek en een leeshoek om rustig een boekje te lezen. Voor de ontwikkeling van de zelfstandigheid van de oudste kinderen zijn er eigen toiletten op de groep en een kast waar de borden en bekers voor de lunch in staan, zodat ze kunnen helpen met tafel dekken.

Peuterpand

Pand 8 is het peuterpand. Hier bevinden zich de peutergroep en de 3+ groep. Deze groepen zijn ingericht voor kinderen tussen 2 en 4 jaar. In het peuterpand zijn er verschillende hoeken en kamers ingericht, zoals een huishoek, bouwhoek, groenhoek, cijfer/letterhoek, atelierruimte en een licht- en donkerkamer. Deze hoeken zijn verdeeld over de twee peutergroepen. Ze komen verdeelt over de ruimtes maar één keer voor, waardoor er meer diepgang in de hoeken zit. De kinderen worden passend bij hun leeftijd en ontwikkeling uitgedaagd en leren in kleine groepen in een hoek te spelen. Er zijn uitdagende hoeken gemaakt waarin kinderen zelfstandig kunnen spelen. De leidsters van de peutergroep en de 3+groep werken nauw samen en spreken gezamenlijk af welke peuters er in welke ruimte zullen gaan spelen, ontdekken en experimenteren.

Op de bovenverdieping van dit pand zijn de slaapkamer en het kantoor.

inrichting