Get Adobe Flash player


Management

 

Britt van den Berg, assistent leidinggevende Westerpark

Na jarenlang werken als bedrijfsleider in de horeca (in Maastricht en Amsterdam) begon ik het werken met kinderen steeds meer te missen. Wat het altijd zo leuk voor mij maakte en het weer leuk gaat maken is dat ik veel energie krijg om met kinderen te werken en een bijdrage te leveren in hun ontwikkeling. Ik zie SamSam als de ideale plek die de kinderen een veilige en vertrouwde omgeving kan bieden waar zij zich optimaal kunnen ontwikkelen onder de kernwaarden creativiteit en natuurbeleving.

Bianca Trauschke, peuterexpert

In 1992 ben ik afgestudeerd als dansdocent aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. In mijn danslessen merkte ik al snel dat ik de kinderen meer wilden leren dan alleen dans. Daarom ben ik de PABO gaan doen en heb 15 jaar in het onderwijs gewerkt. Van groep 1/2 tot en met 4 en ook in het speciaal onderwijs met meervoudig gehandicapte kinderen.
Toen ik met mijn gezin van Amsterdam naar Amstelveen verhuisde besloot ik de overstap te maken naar de kinderopvang. Hier heb ik het gevoel dat ik veel creatiever kan zijn in het omgaan met de kinderen en kan ik de kinderen veel beter volgen en geven wat ze nodig hebben om optimaal te ontwikkelen. Ik vind het heel  leuk om met de kinderen een thema in te duiken en samen leermomenten te creëren en er voor te zorgen dat de kinderen binnen het thema in alle ontwikkelingsgebieden uitgedaagd worden.
In mijn vorige baan heb ik ook wekelijks op verschillende vestigingen peuterdans gegeven en heb ik een 3+ groep zelf opgezet. Ik heb de overstap naar SamSam gemaakt omdat ik denk dat ik mijn kwaliteiten hier optimaal kan benutten. Naast mijn werk als pedagogisch medewerker op de 3+ groep ben ik ook werkzaam bij SamSam als peuterexpert en zal ik ook op de andere groepen bijvoorbeeld dansles komen geven.

Quirine Palm-Cornel pedagogisch coach/beleidsmedewerker

Ik ben Quirine Palm-Cornel en werk sinds 2016 met veel plezier bij Cultureel Kinderdagverblijf SamSam. Van jongs af aan heb ik een grote interesse in de ontwikkeling en opvoeding van kinderen, hoe ieder kind van nature creatief is en vol nieuwe ideeën tegen de wereld aankijkt. Na jaren ervaring te hebben opgedaan op verschillende kinderdagverblijven wist ik het zeker, werken met kinderen is mijn passie. Om meer diepgang te krijgen in de ontwikkeling en opvoeding van kinderen heb ik ervoor gekozen door te leren in Pedagogiek.

Naast het werken op de groep als pedagogisch medewerker, heb ik de kans gekregen om een leuke en nieuwe uitdaging aan te gaan en de functie als pedagogisch coach te vervullen. Op deze manier kan ik ondersteuning bieden bij dagelijkse werkzaamheden op de groep en de ontwikkeling van het pedagogisch beleid.

Met veel enthousiasme werk ik met kinderen en vind ik het mooi om te zien hoe ieder kind bij SamSam gezien wordt en de kans krijgt om zich op zijn eigen manier te ontwikkelen. Waarin het stimuleren van de zelfstandigheid, de natuurbeleving en de creatieve ontwikkeling een grote rol speelt.

Mailen

 

Jessica Hoitinga, pedagogisch coach

Ik heb de HBO opleiding Pedagogiek afgerond. Ik heb voor deze opleiding gekozen, omdat ik kinderen en het gezin erg interessant vind. Ik was erg nieuwsgierig naar de ontwikkeling van kinderen en hoe ouders hier bijvoorbeeld op in kunnen spelen. Ik vond het erg interessant om op een dieper niveau te kijken naar het kind, de ouder en de verhouding tussen hen.
Ik werk nu sinds 2017 binnen de kinderopvang, sinds eind 2018 bij SamSam. Ik heb voor SamSam gekozen omdat ik zag dat bij hen het kind echt centraal staat. Ik vond het heel mooi om te zien dat de kinderen van baby af aan al gestimuleerd worden om zich verder te ontwikkelen. Er worden verschillende activiteiten aangeboden, waardoor de kinderen de ruimte krijgen om hun eigen creativiteit te ontwikkelen. Ik vind het heel bijzonder om te zien hoe zelfstandig de kinderen op zo’n jonge leeftijd al kunnen zijn.
Ik heb voor dit beroep gekozen, omdat ik het heel mooi vind om te zien hoe een kind zich ontwikkelt. Van een baby die al op verschillende manieren contact probeert te maken, naar een dreumes die begint met lopen en kletsen en vervolgens een peuter met al een hele eigen persoonlijkheid en ideeën.
Zelf bied ik de kinderen rust en veiligheid. Ik vertel altijd wat we gaan doen, zodat zij weten wat er van hen verwacht wordt. Verder sta ik altijd open om te knuffelen, heerlijk! Ik denk dat ik hierdoor een goede relatie met de kinderen opbouw. Zij weten wat zij aan mij hebben.

 

Levana Haak, leidinggevende

Ik ben Levana Haak en werk sinds 2011 bij Cultureel Kinderdagverblijf SamSam. Afgestudeerd in de richting Cultureel en Maatschappelijke Vormgeving had ik eigenlijk nooit gedacht dat ik in de kinderopvang terecht zou komen. Na een aantal jaar op de groep gewerkt te hebben als pedagogisch medewerker/groepshoofd, werd ik gevraagd om een nieuwe locatie op te zetten, wat een leuke nieuwe uitdaging was. Momenteel ben ik werkzaam als leidinggevende van alle locaties van SamSam. Het werken met kinderen vind ik inspirerend, zij openen mijn ogen en met hen verwonder ik mij over de wereld om ons heen. Ik vind het belangrijk dat kinderen de kans krijgen om zichzelf te ontplooien tot creatieve, sociaal vaardige mensen. Ik hoop de kinderen zelfvertrouwen mee te geven om zelf de wereld te gaan ontdekken. Dagelijks werk ik hier aan met een fijn, enthousiast team.

Mailen

 

Meghan Tjerkstra, directeur

 

 

 

 

 

SamSam heeft zich in juli 2022 aangesloten bij Samenwerkende Kinderopvang. Samenwerkende Kinderopvang is een koepelorganisatie, die op dit moment bestaat uit 15 kleine en middelgrote kinderopvangorganisaties (“labels”). Organisaties die allemaal actief zijn vanuit hun eigen identiteiten en binnen hun eigen regionale verzorgingsgebied. Allen met een sterke focus op kwaliteit!

De schaalgrootte van Samenwerkende Kinderopvang geeft ons de ruimte om te blijven investeren in de groei en ontwikkeling van onze collega’s en in innovatie en pedagogische kwaliteit. Samenwerkende Kinderopvang ondersteunt onze ambities met menskracht, kennis, ervaring en/of financiering. Dit alles onder het motto “groot worden door het kleine in ere houden”.