Get Adobe Flash player


Veelgestelde vragen

 

1. Hoe reken ik mijn kinderopvangtoeslag van de belastingdienst uit?

Kinderopvangtoeslag is een tegemoetkoming in de kosten die ouders maken voor kinderopvang. De overheidsbijdrage is afhankelijk van het inkomen van de ouders. De Belastingdienst keert de toeslag uit. Op de site van de Belastingdienst vindt u uitgebreide informatie over de kinderopvangtoeslag. Wilt u weten wat voor u de werkelijke kosten zijn van kinderopvang? Dan kunt u een proefberekening maken via de website www.toeslagen.nl.

2. Wat is het LRKP?

In het LRKP worden alle kinderdagverblijven geregistreerd, die voldoen aan de kwaliteitseisen van de Wet Kinderopvang. Ouders hebben vanaf 1 januari 2011 alleen recht op kinderopvangtoeslag als ze gebruik maken van kinderopvang die in het LRK staat. Om het LRK te raadplegen voor SamSam kunt u de website bezoeken www.lrkp.nl.

3. Hoe kan ik mijn kind aanmelden bij SamSam.

Aanmelden kan via het inschrijfformulier. Voor het bijschrijven van uw kind brengen we administratiekosten in rekening. Wanneer de administratiekosten voldaan zijn, ontvangt u een bevestiging van uw aanmelding. Let op, een aanmelding is geen garantie voor plaatsing.

4. Kan ik een keer komen kijken bij SamSam?

Jaarlijks zijn er vijf data waarop we een rondleiding geven. De rondleiding start om 13:00. U kunt zich hiervoor opgeven per mail.

5. Hoe verloopt de aanmeldprocedure en wanneer weet ik of er plek beschikbaar is voor mijn kind?

Wanneer u uw kind heeft aangemeld via het inschrijfformlier en de administratiekosten heeft voldaan, ontvangt u een bericht dat uw inschrijving ontvangen en verwerkt is. U komt dan op de wachtlijst.
Wanneer er een plekje vrijkomt op en van onze groepen, bekijken we de wachtlijst en kijken welk kind in aanmerking komt voor het plekje. Broertjes/zusjes van geplaatste kinderen hebben voorrang, daarna de ouders die werkzaam zijn op het Westergasfabriekterrein en dan op volgorde van inschrijving.
We doen ons best ongeveer 6 maanden vooruit te plannen, maar in praktijk kan het ook zo zijn dat een plekje op kortere termijn aangeboden kan worden. Dit kan bv. wanneer een kindje gaat verhuizen, of minder dagen wil afnemen. Wanneer we een plekje willen aanbieden aan ouders doen we dit per mail.

6. Hoe groot is de kans dat mijn kind geplaatst kan worden bij SamSam?

We kunnen plaatsing niet garanderen. SamSam heeft een  wachtlijst. Omdat we een voorrangsregels hebben is een indicatie moeilijk te geven, we weten immers niet hoeveel broertjes/zusjes er geplaatst moeten worden. SamSam is een kleine organisatie met 60 kindplekken verdeelt over Westerpark en de Frederik Hendrik. We adviseren u uw kind ook aan te melden bij andere kinderopvang organisaties.

7. Ik betaal administratiekosten voor de inschrijving, waarom is dit?

SamSam is een kinderdagverblijf met een kleine overhead. Naast alle taken die de 2 managers doen
is er een administratief medewerker/planner in dienst om de (aan)vragen van ouders in behandeling te nemen en bij te houden. Het bewaken van de wachtlijst en het maken van de planning is een baan op zich en brengt uren met zich mee. Met deze reden vragen we administratiekosten. Wanneer u besluit van de wachtlijst af te willen of er is geen plekje beschikbaar worden de administratiekosten niet gerestitueerd.

8. Hoe duurzaam werkt SamSam

SamSam is continu bezig met duurzaamheid en milieu. Het afval wordt gescheiden en we maken gebruik van de Waste Transformer op het Westergasfabriekterrein, een vergister die GFT omzet in energie.
We nemen 100% groene stroom af en gebruiken bosgecompenseerd gas.
Ook het speelgoed dat we gebruiken is duurzaam en voornamelijk hout.
We bieden 100% biologisch eten aan en gebruiken Bambo luiers en doekjes, welke 100% biologisch afbreekbaar zijn. Ook onze schoonmaakmiddelen zijn ecologisch.